Grafsteenhouwerij Berkenhamer & Zoon
Berkenhamer & Zoon
Ijweg 98
1161 GC Zwanenburg
Berkenhamer staat voor uitmuntend vakmanschap in grafmonumenten in Amsterdam en omgeving
Al bijna een eeuw lang verzorgen wij grafstenen, grafmonumenten, urnen en beeldhouwwerken voor begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. Elk persoonlijk monument vervaardigen wij vakkundig en op ambachtelijke wijze. De materiaalsoorten die wij gebruiken zijn natuursteen, glas, hout of roestvrij staal. Dankzij onze brede keuze in materialen, ervaring en gedegen vakkennis, kunnen wij aan iedere wens voldoen. Bent u op zoek naar een stijlvol gedenkteken? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op. Hieronder treft u alvast een overzicht aan van begraafplaatsen in de regio Amsterdam waar wij zeker kunnen leveren.
Bel: 020 4977105ContactBegraafplaats Rustoord te Diemen
Begraafplaats Rustoord in Diemen is de eerste particuliere begraafplaats van Amsterdam. Een particulier graf kan worden uitgezocht voor een periode van 20 tot 50 jaar. Daarna zijn de grafrechten steeds te verlengen voor een bepaalde periode. Omgeven door serene rust worden hier vooral uitvaarten in kleine kring gehouden. Het is één van de mooiste begraafplaatsen in Amsterdam en sinds 2010 is gemeente Diemen weer eigenaar van de begraafplaats. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de destijds verwaarloosde begraafplaats weer mooi is opgeknapt
R.K. Begraafplaats Sint Petrus Banden te Diemen
De Rooms Katholieke begraafplaats Sint Petrus Banden is een plek waar de eigen parochianen en parochianen uit 3 naburige parochies begraven mogen worden. Voor niet parochianen uit de omgeving van Diemen is er wel een uitvaartplechtigheid mogelijk. Bovendien zijn er diverse verschillende mogelijkheden in de buurt van deze RK begraafplaats om een condoleance te houden. Het is eveneens mogelijk om, voorafgaand aan een begrafenis, een uitvaart te houden in deze kerk.
Begraafplaats De Nieuwe Ooster te Amsterdam
De Nieuwe Ooster is een modern uitvaartcentrum waar zowel begrafenissen als crematies plaatsvinden. Met vier stijlvolle rouwkamers en twee ontvangstruimtes biedt De Nieuwe Ooster de nabestaanden meer keuzevrijheid bij het regelen van de uitvaart. Een bijzonder uitvaartcentrum zonder winstoogmerk waar veel bekende schrijvers zijn begraven zoals Everhardus Johannes Potgieter.
Begraafplaats De Nieuwe Noorder te Amsterdam
Begraafplaats De Nieuwe Noorder is in 2012 uitgebreid en volledig vernieuwd. Daarnaast is er een crematorium gebouwd alsmede een rouwcentrum en een nieuwe aula. Pas na de renovatie is de nieuwe naam "De Nieuwe Noorder" in gebruik genomen. Op deze begraafplaats staat een monument ter nagedachtenis aan de meer dan 200 slachtoffers als gevolg van de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog die gericht waren tegen de vliegtuigfabrieken van Fokker.
Begraafplaats Amsterdam Nieuwendam
De algemene begraafplaats Amsterdam Nieuwendam is van origine een dorpskerkhof. Het dorpskerkhof is gereserveerd voor mensen die een band hebben met dit dorp. Sinds 1931 wordt deze begraafplaats beheerd vanuit de Noorderbegraafplaats, die zelf ook in het geannexeerde gebied ligt. Een sfeervolle en intieme plek die heel mooi omringd wordt door goed onderhouden parken.
Begraafplaats Zunderdorp te Amsterdam
Sinds 2013 gaat de begraafplaats Zunderdorp door het leven als De Nieuwe Noorder. Flora en fauna zijn hier zeer goed vertegenwoordigd. Er zijn vleermuizen en reigers te vinden die de begraafplaats en het omringende gebied zien als foerageerterrein. Ook de Boomkruiper, de Ransuil en de Grote bonte specht kunt u hier tegenkomen, naast tientallen andere soorten vogels. Een kakafonie van prachtige vogelgeluiden in een serene omgeving.
Begraafplaats De Kwakel
Begraafplaats De Kwakel bevindt zich in Uithoorn en hier is tevens een modern crematorium gevestigd. Het is een veel gebruikte begraafplaats vanwege, onder meer, de centrale ligging. Het is één van de weinige begraafplaatsen die eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken is en voor nabestaanden kan dit een prettige bijkomstigheid zijn.
Begraafplaats te Uithoorn
Aan de Noorddammerweg in Uithoorn ligt de gemeentelijke begraafplaats. Een prachtige en serene plek om te herinneren en te rouwen. De grote bomen zorgen voor een indrukwekkend geheel. Er is een kinderhofje dat ruimte biedt aan overleden kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is er een mooie urnentuin die zeer goed wordt onderhouden.
Begraafplaats te Abcoude
In de zomer van 1904 werd deze nieuwe begraafplaats gewijd en niet lang daarna werd er de eerste dode ter aarde besteld. Het is een traditionele begraafplaats met een middenpad dat zicht geeft op een kruisbeeld en een groot priestergraf. Een aantal jaren geleden zijn er heel wat oude grafmonumenten opgeknapt, zodat het geheel weer een verzorgde uitstraling heeft.
Begraafplaats Sint Barbara te Amsterdam
Sint Barbara is de uitbreiding van de veel te klein geworden ‘Dodenakker De Liefde’ uit 1845 en werd in eerste instantie als Roomsch-Katholiek kerkhof aangelegd. Tegenwoordig staat de begraafplaats ook open voor andere godsdiensten en is het een moderne begraafplaats geworden met veel mogelijkheden. Zo is er meer betrokkenheid mogelijk vanuit de nabestaanden. De familie kan de kist of de bloemen dragen en mag een nabestaande de kist sluiten na het afscheid in de kapel.
Begraafplaats en Crematorium Westgaarde te Amsterdam
Deze ruim opgezette begraafplaats is onderdeel van Herdenkingspark Westgaarde. Het vormt een groene oase van rust in het drukke Amsterdam. In de gevarieerde bosrijke en parkachtige omgeving wisselen de seizoenen elkaar soms spectaculair af. De verscheidenheid aan vogels kenmerkt het natuurlijke karakter. Het crematorium is onderdeel van het aulagebouw. Een beperkt aantal nabestaanden kunnen de overledene begeleiden naar de crematieoven. Er zijn ook meerdere verstrooivelden op Westgaarde, zoals een Ajax verstrooiveld. Tevens zijn er Islamitische en Chinese grafvelden.
Begraafplaats Zorgvlied te Amstelveen
Op begraafplaats Zorgvlied zijn veel graven te vinden van bekende Nederlanders zoals Herman Brood, Ton van Duinhoven, Seth Gaaikema en de dichter Ad den Besten. Door zijn bijzondere uitstraling wordt deze begraafplaats ook weleens het Père-Lachaise van Nederland genoemd. Père-Lachaise in Frankrijk is wellicht de bekendste begraafplaats op de wereld omdat daar veel beroemdheden zijn begraven.
Begraafplaats te Almere
In Almere liggen twee prachtige begraafplaatsen in een prachtige omgeving. De inrichting van de diverse grafkamers en grafterpen creëert een bijzonder warme sfeer. Bij de begraafplaats in Almere-Stad bevindt zich een uitvaartcentrum met daarin gehuisvest een aula en crematorium. In Almere-Haven staat op de begraafplaats een kleinschalig uitvaartcentrum. Op beide begraafplaatsen zijn 2 soorten graven mogelijk, namelijk particuliere (familie) graven en tevens algemene graven.
Begraafplaats te Lelystad
De gemeente Lelystad heeft maar één algemene begraafplaats. Deze is gelegen aan de Oostranddreef en is goed onderhouden en kenmerkt zich door zijn ruimte. Soorten graven die toegestaan zijn: algemeen graf, particulier graf, kindergraf, moslimgraf en een wandgraf. Op de begraafplaats is een aula aanwezig om een laatste ceremonie voor de nabestaanden te houden. Wist u dat de gemeente in Lelystad de initiatiefnemer van de website www.begraafplaatsenonline.nl is geweest? Nabestaanden kunnen via deze website snel en eenvoudig de graven van overleden familieleden vinden in onze twaalf provincies.
Begraafplaats Vredenhof te Amsterdam
Vredenhof is een historische en sfeervolle begraafplaats en is opgericht in 1897 als stadsbegraafplaats. De karakteristieke bankjes geven nabestaanden gelegenheid om te rouwen en herinneringen op te halen. Veel schippers zonder vaste woonplaats worden hier begraven. Bovendien zijn er speciale kindergraven. Het is echt een bijzondere plek in het stadsdeel Westerpark in Amsterdam.
R.K. Begraafplaats Buitenveldert te Amsterdam
De Rooms Katholieke begraafplaats Buitenveldert is een begraafplaats die valt onder Augustinusparochie Buitenveldert. Bekende Nederlanders zoals Wim Sonneveld en Jopie Koopman liggen hier begraven. De RK begraafplaats ligt in het hartje van Amsterdam, maar is een toonbeeld van weldadige rust. De begraafplaats munt uit door zijn rijke boombeplanting en staat open voor iedereen.
Begraafplaats te Broek in Waterland
Deze kleine begraafplaats is omgeven door een idyllisch landschap met water en authentieke bruggetjes. Een aantal jaren geleden is op begraafplaats te Broek in Waterland een knekelkelder geplaatst. Dit is een betonnen verzamelgraf waarin de stoffelijke resten worden verzameld van graven die geruimd worden.
Begraafplaats Oud Eik en Duinen te Den Haag
In 1891 is deze begraafplaats uitgebreid en werd Nieuw Eykenduynen aangelegd. Tegenwoordig omringd door een kinderboerderij en volkstuincomplex. Het is één van de grootste en mooiste begraafplaatsen in Nederland en er zijn zowel huurgraven als koopgraven te vinden. U vindt hier onder meer ook het grafmonument van de broer van prins Bernhard van Lippe-Biesterfield.
Begraafplaats aan de Holleweg te Heiloo
De algemene begraafplaats in Heiloo is een bijzonder rustige plek en wordt omgeven door veel groen. Er zijn diverse mogelijkheden betreffende de keuze van een graf. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een algemeen graf, een huurgraf of, na een crematie, voor een urnennis of -graf.
Begraafplaats Iepenhof Haarlemmermeer
Direct na de ingang staat een iep die allesoverheersend is, vandaar ook de naam "De Iepenhof". Op de begraafplaats Iepenhof liggen bekende boerenfamilies begraven die een belangrijke rol hebben gespeeld in de gemeente Haarlemmermeer. Ook vinden we hier graven van mensen die in het verzet zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het terrein bevindt zich nog een ruimte waarin vroeger de doden werden opgebaard, het zogenaamde baarhuisje. Het baarhuisje doet tegenwoordig dienst als diensthuis.
Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte – Halfweg te Zwanenburg
Deze parochie is een geloofsgemeenschap met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. ‘Samen kerk zijn’ staat hoog in het vaandel. Inmiddels heeft de parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte meer dan 2000 leden. De parochie in Zwanenburg vormt samen met de parochies van Haarlemmerliede, Spaarndam en Vijfhuizen een personele unie.
Begraafplaats Karssenhof te Ouderkerk aan de Amstel
De algemene begraafplaats Karssenhof is sinds 1920 gelegen op een idyllisch plekje aan de Amstel. Het is een oase van rust in Ouderkerk aan de Amstel, op de grens met Amsterdam-Zuid. Hier vindt u het oude grafmonument van veldwachters Prins en Rijerkerk. De beide veldwachters zijn verdronken, waarschijnlijk toen hun boot op 21 mei 1917 's nachts omsloeg tijdens hun poging enkele dieven te arresteren. De opzettelijk ruw afgebroken pyloon symboliseert treffend de gewelddadige wijze, waarop het leven van beiden werd afgesneden.
Begraafplaats Landsmeer
Landsmeer kent twee begraafplaatsen; de algemene begraafplaats en begraafplaats Purmerend. Op beide begraafplaatsen worden eigen en algemene graven, urnengraven en kindergraven uitgegeven. Tevens is er op de algemene begraafplaats een ruim strooiveld ingericht. Regelmatig wordt er door de stichting ‘Herdenken voor iedereen’ een bijzondere avond georganiseerd waarbij de begraafplaats wordt verlicht met fakkels, kaarsen en vuurkorven. Samen met de nabestaanden worden de families die hier begraven liggen herdacht.
Algemene Begraafplaats Oostzaan
Deze begraafplaats ligt in het hart van de gemeente, net achter de Grote Kerk. Deze laatste rustplaats is bedoeld voor de inwoners van Oostzaan en diegenen die hier in het verleden hebben gewoond. Er zijn verschillende soorten graven; algemene en familie graven, een urnennis en een strooiveld. De as kan ook worden verstrooid zonder dat de nabestaanden hierbij aanwezig zijn.
Algemene Begraafplaats Ankeveen
Op de algemene begraafplaats in Ankeveen, midden in het dorp aan het Stichts End, komen over een tijdje betonnen grafkelders. Hierin kunnen twee personen begraven worden. De reden hiervan is de hoge grondwaterstand waardoor de gemeente deze maatregelen dient te nemen. Op deze begraafplaats worden eveneens urnengraven gerealiseerd.
Algemene Begraafplaats Kortenhoef
Deze algemene begraafplaats valt, net als die van Ankeveen, onder de gemeente Wijdemeren. Aan weerszijden van het middenpad bevinden zich nog veel oude en bijzondere grafmonumenten. Rondom de begraafplaats Kortenhoef staan monumentale bomen. Verder is het karakter van de begraafplaats vrij open, overzichtelijk en landelijk.
Algemene Begraafplaats ´s-Graveland
Vooral door zijn ligging is begraafplaats Berestein bijzonder. Op deze oudste begraafplaats van de gemeente Wijdemeren vindt u naast hele oude graftombes ook nog gewone familiegraven. Het familiegraf is soms voor onbepaalde tijd, maar meestal is de huur voor 20, 30 jaar, soms 40 jaar. De huurperiode kan per gemeente verschillen.
Algemene Begraafplaats Loosdrecht
De algemene begraafplaats in Loosdrecht ligt verscholen in het groen. U vindt daar een bekend oorlogsgraf van de Amerikaanse soldaat Jasper Vandenbergh, maar er zijn nog andere oorlogsgraven te vinden. Verder is het karakter van de begraafplaats vrij warm en overzichtelijk.
Algemene Begraafplaats Nederhorst den Berg
Begraafplaats Hornhof in Nederhorst den Berg is een kleine en relatief jonge begraafplaats met ongeveer 350 graven, omringd door water. Met aan de ene kant de rivier de Vecht en aan de andere kant de Spiegelplas en de Blijkpolderplas is het water in Nederhorst den Berg echt overal aanwezig. Oude bruggen en karakteristieke woningen vormen het dorpsbeeld.
Gemeentelijke Begraafplaats te Krommenie-Blok
Op de algemene begraafplaats in Krommenie-Blok bevindt zich een aula waar men een dienst kan houden, maar u kunt uiteraard ook kiezen voor een kerkelijke dienst. In principe is de keuze voor een begraafplaats vrij en niet gebonden aan de gemeente waar men is geboren of overleden. Nabestaanden kiezen dikwijls voor een graf in de nabije omgeving om te kunnen rouwen en te herinneren.
Gemeentelijke Begraafplaats te Krommeniedijk
Bij deze begraafplaats bevindt zich een kerk met veel oude grafzerken. Dit komt doordat voor de Bataafs-Franse tijd de meest rijke en aanzienlijke Krommeniedijkers zich in de kerk konden laten begraven in plaats van buiten op het kerkhof. In 1829 werd het omwille van de hygiëne officieel verboden nog langer doden in deze kerk te begraven en ging men meer gebruikmaken van de gemeentelijke begraafplaats.
Gemeentelijke Begraafplaats te Wormerveer-Noord
De begraafplaats heeft een relatief besloten karakter. Naast de traditionele graven biedt de begraafplaats in Wormerveer-Noord ook de mogelijkheid om urnen te plaatsen in een urnengraf of op een urnenzuil. Omgeven door een hoge beplanting is dit een mooie en serene rustplaats om te rouwen en te herinneren.
Gemeentelijke Begraafplaats te Wormerveer-West
In Wormerveer werd lange tijd begraven bij het kleine kerkje aan de Zaan. Pas in 1868 kreeg het dorp een gemeentelijke begraafplaats net buiten de bebouwde kom. Tegenwoordig wordt de begraafplaats van de nabije omgeving afgescheiden door een groensingel waarin de kastanje, esdoorn en beuk voorkomen naast allerlei struikgewas. In Wormerveer-West kan alleen nog worden begraven in bestaande particuliere graven. Er worden geen nieuwe graven meer uitgegeven.
Gemeentelijke Begraafplaats te Zaandijk
De gemeente zorgt ervoor dat een algemeen graf op de gemeentelijke begraafplaats wordt beplant en onderhouden. Deze kosten zijn opgenomen in het tarief van begraven. De begraafplaats heeft een besloten karakter, maar is desondanks overzichtelijk met brede paden.
Gemeentelijke Begraafplaats te Westzaan
Begraafplaats Westzaan is één van de meest mooie plekjes in de Zaanstreek. Het eerste wat u ziet is de lange erepoort van hoge en ritselende populieren. Daarna, voorbij het witte hekje van de ingang, wordt u betoverd door de schoonheid van deze begraafplaats. De twee treurberken achter de witte aula zijn imposant en geven een extra dimensie aan deze locatie.
Algemene Begraafplaats te Zandvoort
De algemene begraafplaats in Zandvoort bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude gedeelte heeft een parkachtig karakter met veel loofbomen en plantsoenen. De verharding bestaat uit grindpaden, waarlangs hier en daar zitbanken geplaatst zijn. Binnen het nieuwe gedeelte van de begraafplaats is een katholiek deel aangelegd.
Algemene Begraafplaats Purmerend
Net buiten het centrum ligt de oude algemene begraafplaats van Purmerend. Deze bestaat uit drie delen; een algemeen deel, Rooms Katholiek deel en een Nederlands Hervormd deel. Sinds 1960 wordt deze begraafplaats echter niet meer gebruikt. Alleen de Nieuwe Algemene Begraafplaats wordt nog gebruikt. In 2013 is het nieuwste deel opgeleverd en kan er gekozen worden voor particuliere of algemene graven.
Begraafplaats Achter de Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel
Achter deze neogotische kruisbasiliek ligt één van de mooiste begraafplaatsen van deze omgeving. Het ijzeren hek tussen bakstenen pijlers als erfscheiding aan de straatzijde en het toegangshek naar de begraafplaats zijn volgens de overlevering gemaakt door een lokale siersmid. Het hek verkeert nog volledig in de oude staat en is een schoonheid net als de rest. De St. Urbanuskerk is overigens een rijksmonument.
Begraafplaatsen zijn al honderden jaren een vast onderdeel van het Nederlandse culturele landschap. De manier waarop wij overledenen herdenken heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot hetgeen we nu nog kennen. Tegenwoordig wordt er dan ook steeds vaker op een persoonlijke manier invulling gegeven aan een gedenkteken. Daarom bieden wij u hierin ook een brede keuze; van grafmonument tot urn. Onze steenhouwer Bap Honing is zeer ervaren en hij maakt hoofdzakelijk gebruik van natuursteen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wij leveren aan veel begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. Komt u maar eens kijken in onze showroom of vraag een brochure aan. Wij zijn u graag van dienst.
Berkenhamer & Zoon
Ijweg 98
1161 GC Zwanenburg
© 2018 Berkenhamer & Zoon
Webdesign Maatwerk24 Webdesign